19 Kasım 2014 Çarşamba

Kobani'de Son Durum

Rojava'da daiş çetelerinin Koban'yi ele geçirmek için 66 gün önce yapmış olduğu saldırılar düne kadar devam etmekteydi. Bugün Öğle saatlerinde gelen son haberlere göre çatışmalar yerini sessizliğe bırakmış durumda.

Kobani'de İŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar yerini sessizliğe bıraktı.
PYD güçlerinin kontrolünün altındaki Kobani 66 gün önce işid terör örgütü tarafından saldırıya uğradı ve bu güne kadar tüm güçleriyle saldıran daiş çetelerine karşı kobani kentini savundular. Daiş'in Doğu ve Batı Cephelerinde başlayan saldırıları bu güne kadar başarısız olmakla birlikte binlerce daiş çetesi YPG güçleri tarafından öldürüldü. Daiş saldırıları sonucu can güvenliği tehlikeye giren binlerce Kobani'li Türkiye sınırını aşarak Türkiye'ye geldi.

Son Günlerde Doğu ve Güney cephelerinde Daişin yoğunlaşan saldırıları Peşmerge ve Özgür Suriye Ordusunun da desteğiyle Katyuşa füzelerine karşılık verdi. Bir hafta içerisinde Peşmerge,Özgür Suriye ordusu ve Koalisyon güçlerinin bombardımanıyla birlikte ağır kayıplar veren daiş çeteleri geri püskürtüldü. Bu gün sadece bir kaç el silah sesi duyuldu. Kobani'de daiş çeteleri başarız oldu ve geri püskürtüldü.
Sessizliğe bürünen Kobani'de Koalisyon güçlerinin uçakları keşif uçuşları yapmakta.

0 yorum:

Yorum Gönder

Your comment will be published as soon as possible.