19 Kasım 2014 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri ABD Genelkurmay Başkanı: Bana verilmiş olan vazife Irak Şam Örgütü

Amerika Birleşik Devletleri ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, "Bana verilmiş olan vazife Irak Şam Örgütü IŞİD. Bir ulusun inşası veya Suriye rejimini devirmek değil" diye söyledi.

Radikal-Amerika Birleşik Devletleri ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Ankara Washington'da katıldığı konferansta Irak ve ISİD ile mücadele konusunda konuştu. Irak'a birkaç gün evvel yaptığı ziyaretten bahseden Dempsey, görüşmeler yaptığı Iraklı liderlerden gelecek günlere dair cesaret aldığını belirterek, ülkedeki yeni liderlerin "daha düşünceli" olduğunu, ülkedeki bütün unsurları kapsayıcı siyaset izlediğini vurguladı.

Irak emniyet güçlerinin terör örgütü Irak Şam Örgütü IŞİD'ten topraklarını geri almaya başladığını hatırlatan Dempsey, ancak memleket içinde yerlerinden edilen insanların vatanlarına dönmesini sağlamaya dönük planın ise gerisinde kalınıldığına işaret etti. Dempsey, Irak'taki yeni yönetimin birçok olumsuzluğu devraldığını, o problemlerin üstesinden gelmenin vakit alacağını belirterek, Irak Şam Örgütü IŞİD tehdidinin de aralarında bulunduğu sorunların ortadan kaldırılması için liderlerin "cesaret, talih ve liderlik" göstermelerine gereksinim olduğunu dile getirdi.

Dempsey, bir sual üzerine, kendisine verilen görevin Irak Şam Örgütü IŞİD ile mücadele olduğunu kaydetti. Dempsey, "Bana verilmiş olan vazife Irak Şam Örgütü IŞİD. Bir ulusun inşası veya Suriye rejimini devirmek değil" diye konuştu. Irak Şam Örgütü IŞİD ile mücadelenin sadece Irak'ta değil aynı zamanda Suriye'de de yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Dempsey, askeri stratejileri açısından Irak'ın ilk sırada yer aldığını anlattı. Iraklı emniyet güçlerinin kendilerinin de yardımıyla sahada daha da güvenilir bir partnere dönüştüğünü dile getiren Dempsey, "Irak'ta bizi tutarlı bir askeri stratejiye taşıyan şartları ayarladık. Ancak Suriye'de bazı şartlar hala olgunlaştırılmadı" ifadesini kullandı. Dempsey, Suriye'de Irak Şam Örgütü IŞİD ile sahada savaşacak güçlerin yeterli donanıma sahip olmadığını, bu nedenle araştırması yapılan güçlerin eğitilip donatılması için çabaladıklarını kaydetti. (Anadolu Ajansı AA)

kaynak : Radikal

0 yorum:

Yorum Gönder

Your comment will be published as soon as possible.