19 Kasım 2014 Çarşamba

Gezi Park'ının simgesi kırmızılı kadına soruşturma

Gezi Park'ı olaylarının başında simge olan ''Kırmızılı kadın'' İTÜ'de arka arkaya ili soruşturma açıldı

Gezi Parkı olayları sırasında "Kırmızılı Kadın " olarak simgeleşen; Ceyda Sungur araştırma görevlisi olduğu İTÜ Mimarlık fakültesi dekanlığı tarafından 2 tane soruşturma açıldı..
Ceyda Sungur, asistanlara ait e-posta grubuna attığı e-mail nedeniyle'Meslektaşlarını provoke etmek' suçlamasıyla hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında Fakülte Dekanlığı'na savunmasını verdi. 

DEKANLIK BİNASINDA DÜDÜKLÜ, ISLIKLI, ALKIŞLI PROTESTO 

Fakültenin Taşkışla'daki dekanlık binasının 3. katında savunmasını yaptığı sırada, Sungur'a, bir grup meslektaşı, fakülte öğrencileri ve bağlı olduğu sendikanın temsilcileri destek verdi. Savunmanın yapıldığı katta toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, soruşturmayı düdük çalarak, ıslıklarla ve alkışlarla protesto etti.

Daha sonra fakülte bahçesine çıkan grup, 'Yeter, soruşturmalar yeter', 'Ceyda Sungur onurumuzdur' ve 'Son, son, soruşturmaya son' şeklinde sloganlar attı.  Grup, kendilerini kampüs dışında bekleyen basın mensuplarının yanına giderek basın açıklaması yaptı. 

'Asistan Dayanışması' adına bir basın açıklaması yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Araştırma Görevlisi Burak Üzümkesici, Ceyda Sungur'a destek olmak için toplandıklarını söyledi. Üzümkesici, Sungur'a açılan disiplin soruşturması ile ilgili olarak şöyle konuştu: 

ASİSTAN DAYANIŞMASI GRUBU: BU GİDİŞAT BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR

"Ceyda Hoca, Taşkışla Kampüsü'nde görev yapan araştırma görevlilerinin kullandığı e-mail grubuna yollamış. Bir araştırma görevlisi arkadaşımızın kalıcı araştırma görevlisi kadrosuna geçmek için yaptığı başvurunun Bölüm Kurulu tarafından değerlendirilmeye alınmaması üzerine, Ceyda Hoca meslektaşlarına yolladığı mail ile başvurunun yeniden yapılması için bir çağrı yapmış. Fakülte Dekanlığı da bu mail nedeniyle 'Mail yoluyla provoke etme' suçlamasıyla Ceyda Sungur hakkında disiplin soruşturması başlatıyor. Bu mailin içeriği ne olursa olsun, bu grup araştırma görevlilerinin haberleşme grubudur. Biz bu grup ile sorunlarımızı konuşarak haberleşiyoruz. Biz artık bundan sonra hangi özgür düşünceyle bu postaları paylaşabiliriz? Bu gidişat bizi endişelendiriyor. Akademide bunların yaşanması çok yadırgatıcı bir durum." 

SORUŞTURMALARIN GERİ ÇEKİLMESİNİ İSTEDİLER 
Öğrencilerin oluşturduğu 'Taşkışla Forumu' adlı grup adına yapılan basın açıklamasında da, Ceyda Sungur ile ilgili açılan soruşturmaların Dekanlık tarafından geri çekilmesi talep edildi. 

'AFİŞ' ASTIĞI SUÇLAMASIYLA BİR SAVUNMA DAHA YAPACAK 

Öte yandan, Eğitim -Sen ve Türk Eğitim-Sen'in 24 Eylül 'deki greviyle ilgili olarak Mimarlık Fakültesi'ne “Grevdeyiz" afişini asmak suçlamasıyla hakkında bir başka disiplin soruşturması daha açılan Ceyda Sungur'un, bu soruşturma kapsamında 25 Kasım günü bir savunma daha yapacağı öğrenildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Your comment will be published as soon as possible.