18 Kasım 2014 Salı

Kobani'de Son Durum | 27 DAİŞ Üyesi Öldürüldü

YPG Halk savunma birlikleri ile Daiş çeteleri arasında çatışmalar devam ediyor. son gelen haberlere göre 27 Daiş çetesi YPG güçleri tarafından öldürüldü.

Rudaw'a Konuşan Peşmerge komutanı Abdulkadir Macid,dün gece geç saatlerde başlayan operasyonda 27 daiş üyesinin ölü olarak ele geçirildiğini aktardı. Daiş çetelerinin yaptığı saldırıda sert bir şekilde karşılık verildi ve daiş geri püskürtüldü. Operasyona aynı zamanda saat 04:00 itibariyle 07:00 saatlerine kadar koalisyon güçleri tarafından yoğun bombardımanla destek verildiğini aktardı.

Bombardımandan sonra Peşmerge ve YPG güçlerinin ilerleyişini sürdürdüğünü ölen çete üyelerinden 1 komutan diğer geri kalanı ise çete üyelerine ait cesetlere ulaşıldı.

IŞİD’in işgal girişimiyle başlayan ve 2 ayını geride bırakan savaşta, kentin doğusu IŞİD mensuplarının, batısı da Kürt güçlerinin elinde bulunuyor. Savaş, yoğun olarak iki bölgenin tam ortasındaki bölgelerde devam ediyor.
Halk Savunma Birlikleri (YPG), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürtler, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Your comment will be published as soon as possible.